Discover DACH markets
Your marketing and sales specialist for German spoken markets

Als alles ineens anders is dan je denkt...

...dat is precies wat er gebeurde.


Ik ben Renate Wüthrich, geboren en opgegroeid in het Oberaargau/Emmental in Zwitserland. Na de commerciële basisopleiding bij de Verkeer Club van Zwitserland heb ik verschillende ervaringen kunnen verzamelen. Bij voorbeeld het schrijven van vervoersbeleid, het geven van reisadvies, het lidmaatschap beheer en de boekhouding. De laatste was een beetje te "droog". De mogelijkheid om in de marketing voor een softwarebedrijf te beginnen, was een creative wending en vervolgens heb ik de opleiding SAWI voltooid met Bachelor diploma in marketing en communicatie.


Ervaring als projectmanager in marketing, sales en communicatie projecten heb ik voornamelijk in ICT bedrijven in Zwitserland verzameld. Partnerondersteuning, beurs- en evenementen organisatie, schrijven en ontwerp van brochures, flyers en tijdschriften (InDesign/Photoshop), PR ondersteuning voor IPO (Initial Public Offering), team coördinatie, Budget verantwoordelijkheid, Deskresearch voor Kinderfond en software bedrijven. In de afgelopen jaren zijn educatieve ervaringen op het gebied van online- en contentmarketing in de toeristische sector toegevoegd.

 

Vervolg opleidingen

  • Nederlandse Staatsexamen NT2 Programma II
  • Beheersonderwijs BPIH Bern
  • Schrijven voor KMO's op de SPRI tekst Academy Zurich
  • Seminar retoriek en presentatie
  • Informatiemanagement overheid NL


Hobby's: Koken, wandelen , fietsen en  Indoor Cycling (Spinning) 

Het was mei 2012, toen ik als pelgrim op de weg van de Franse Pyreneeën naar Santiago de Compostela was. Op zoek naar accommodatie, ontmoette ik mijn Nederlandse partner op de eerste avond en sinds januari 2014 woon ik in Best in de buurt van Eindhoven / NL. En plotseling veranderde alles ...


E-mail
Info